Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначають Міжнародний день пам’яток та визначних місць

Сьогодні, 18 квітня, відзначають Міжнародний день пам’яток та визначних місць. У Львові цей день цьогоріч відзначили разом з учнями та вчителями ліцею №28. Навчальний заклад розташований у будинку, який є пам’яткою культурної спадщини.
Фото - ЛМР

Про це повідомляють в ЛМР. 

«Залучаємо молоде покоління до збереження пам’яток. Провели для учнів 7 та 8 класів лекцію-презентацію про культурну спадщину як важливу складову історичної пам’яті кожного народу, розповіли про унікальність львівських пам'яток, про Програми реставрації та важливість ремісничого фаху.
Важливо, що захід відбувся в освітньому закладі – будівлі, яка є пам’яткою культурної спадщини і учні знають про це і пишаються тим, що навчаються тут.

Окрім того, учні і вчителі взяли участь у інтерактивній грі «Ансамбль площі Ринок – пам’ятка архітектури та містобудування», що дозволила кожному віртуально побувати на площі Ринок», - розповіли в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.
Додамо, Міжнародний день пам’яток і визначних місць відзначається щороку 18 квітня. Спрямований на підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження її для подальших поколінь.

Міжнародний день пам’яток і визначних місць відзначають з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць (ІКОМОС), внесеної 18 квітня 1982 року. Рішення про відзначення дати було прийнято Генеральною Асамблеєю ЮНЕСКО у 1983 році. В Україні цей день має назву «День пам’яток історії та культури».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ