Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили 95-річчя створення ОУН

У четвер, 1 лютого, у Львівському палаці мистецтв відбулася Академія з нагоди 95-ї річниці створення ОУН під назвою «Нашою перемогою є перемога наших ідей». Про це інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

До участі запросили істориків, дослідників, народних депутатів, депутатів Львівської обласної ради.

У межах заходу було презентовано ряд доповідей щодо діяльності та вкладу Організації українських націоналістів у боротьбі за утвердження української держави та звитяги її провідників, борців за незалежність та соборність України.

«ОУН свого часу чи не найбільше доклалася до того, щоб Україна зараз була вільною і незалежною державою.  Це організація, яка виховала покоління борців за незалежність. Якби не було ОУН, Бандери, Шухевича, Коновальця та багатьох інших очільників та членів ОУН, мабуть, не було б з зараз тих людей, які гідно захищають Україну і весь світ від московської навали.

Москалі завжди хотіли забрати нашу державу, нашу ідентичність, культуру, історію і нашу пам'ять. Адже нація, яка має свою культуру, історію, пам'ять, має майбутнє. 

І тому для того, щоб українські ідеї перемагали, ми повинні плекати нашу історію, розвивати нашу культуру, боротися за нашу мову, і головне, - ми повинні популяризувати національну пам'ять», - наголосив під час виступу голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції обласної ради Святослав Шеремета.

За його словами, імена українських націоналістів вписані в історію  «золотими літерами»  і ми маємо шанувати наших героїв у місцях пам’яті.

«Пам’ятати про героїчні  дні наших національно-визвольних змагань, тих людей, які своїм життєвим шляхом, своїм чином, своєю боротьбою  показали  приклад - це наш обов’язок. Тому Меморіально- пошуковий центр «Доля» спільно  Центром національного відродження імені Степана Бандери започаткували проєкт «Віртуальний пантеон: місця поховань членів ОУН». Цей проєкт є пілотним. Він лише нещодавно стартував, але станом на зараз уже є проведена паспортизація, фотофіксація, опис, вивчення стану поховань членів Організації українських націоналістів.

Наразі ми працюємо в межах Львівської області, однак ми знаємо, що такі місця пам’яті є по усьому світу. Тому усі, хто має інформацію про місця поховань оунівців просимо повідомляти нас і ми будемо досліджувати ці постаті та місця їх останнього спочинку», - наголосив Святослав Шеремета.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ