Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили річницю першої Пластової Присяги

День Першої Пластової Присяги – щорічна пластова акція, присвячена заснуванню найбільшої молодіжної організації України
фото Львівська ОВА

Львівські пластуни відзначили 112-ту річницю з Дня Першої Пластової Присяги. Понад чотири сотні юнаків та дівчат зібралися, щоб урочисто скласти пластову присягу.

Сьогодні, 6 квітня, всі пластуни Львівської області, від найменших до найстарших, зустрілися біля пам’ятника Іванові Франку, щоб урочисто скласти присягу, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

День Першої Пластової Присяги – щорічна пластова акція, присвячена заснуванню найбільшої молодіжної організації України «Пласт». Цього року «Пласт» відзначає 112-ту річницю з Дня Першої Пластової Присяги.

Пластунів привітав начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Зараз на Львівщині є понад 3,5 тисячі пластунів. У нас функціонує 28 пластових осередків, ще чотири от-от запрацюють. Це найбільше серед усіх областей нашої держави.

Минулого року наші пластуни провели рекордну кількість таборів за всю історію – 75! Це означає, що у Львівській області є мотор молодіжного лідерства України.

Дякую пластунам за громадянську та людську свідомість, за силу, сміливість та відповідальність чинити так, як буде корисно для нашого суспільства і за те, що навчаєте цього менших. Дякую за те, що ви є справжніми патріотами України.

Памʼятаємо про тих пластунів, які віддали життя за нашу державу.

Дякуємо нашим захисникам та захисницям, що сьогодні ми змогли зібратися, аби відзначити 112 років з Дня Першої Пластової Присяги», – зазначив очільник Львівщини.

Опісля заходу учасники поклали квіти до меморіальної таблиці Першій Пластовій Присязі у місті Львові.

У 2023 році на Львівщині створили чотири нові осередки Пласту (Грабовецько-Дулібівська, Трускавецька, Сколівська та Пустомитівська ТГ), а ще чотири – в процесі створення. 

Організаторами заходу виступили управління молоді та спорту Львівської ОВА, КЗ ЛОР «Львівський обласний Пластовий Центр», громадська організація «Львівська округа Пласту – Національної скаутської організації України».

Довідково:

Пластову присягу на вірність Україні вперше склали 10 юнаків у Львові 12 квітня 1912 року. Саме тому традиційно цей день вважають днем народження організації.

13 квітня 2021 року за підтримки Львівської ОВА, у межах обласної програми підтримки та розвитку «Пласту» на 2021-2025 рр. у Львові створили Львівський обласний Пластовий центр. Заклад проводить пластові табори, навчальні семінари, вишколи, тренінги, виїзні презентації для дітей, учнівської та студентської молоді Львівщини. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ