Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові “Воїни світла” поділяться історіями, що ввійдуть у підручники

Благодійний захід для підтримки потреб ЗСУ анонсували засновниця та керівниця проєкту «Час історій» – Ірина Снітинська та Наталія Кузьма – у Львівському медіацентрі 21 липня.

28 липня у Львові відбудеться благодійний захід «Час історій: воїни світла», що започатковує мандруючу світом виставку історій українців під час війни. Про це розповіла керівниця проєкту «Час історій», авторка ідеї мандруючої виставки історій Наталія Кузьма.

У програмі передбачені виступи наживо та в дистанційному режимі шести промовців, які розкажуть свою історію про людей, що стали “воїнами світла” на різних фронтах. Серед них: Андрій Козінчук (військовий психолог, ветеран АТО), Галина Мороз (співзасновниця «Допоможи фронту»), Іванка Димид (іконописиця, онука івана Крип’якевича, мати Курки), Володимир Михалишин (волонтер та мовний захисник), а також онлайн з передової світські зірки, а нині парамедик Тарас Тополя та боєць «Азову» Віктор Розовий. На події співатимуть виконавці «Енджі Крейда» та Артем Лоїк. 

Наталія пояснює, що  усі герої різні, але вони разом воюють на боці світла. 

Ірина Снітинська, засновниця проєктів «Час історій», створювала сторітелінги, як вона каже, про (над)звичайних людей ще з 2017 року. Проте сьогодні цих історій ще більше, і вони важливі для українців і світу з багатьох причин.

“Розповідати історії наших сучасників (потрібно – ред.) не стільки для того, щоб зберегти ці історії для наступних поколінь, а щоб насамперед усвідомити самим: хто ми є, чиї ми діти і що ми можемо передати своїм дітям?”, – пояснює Ірина Снітинська. 

Важливим завдання проєкту, вважають ідейниці, на рівні країни є допомога українцям з усвідомленням наших цінностей – побачити те, що українці сильні, хоробрі й надзвичайно винахідливі люди.

Ірина Снітинська додає, що чесні історії наших земляків необхідно розповідати цілому світу, аби підтримувати інтерес іноземців до України та боротися з рашистською пропагандою. 

“Інтерес світу до нашої війни згасає. Він не може бути вічним, а це вже триває п’ятий місяць… Нам будуть потрібні гроші і щоб відбудовувати, і щоб жити далі. У моїй голові Україна вже перемогла цю війну, і нам вже потрібно починати відбудовувати”, – ділиться засновниця проєкту Ірина Снітинська. 

Організатори заходу «Час історій: воїни світла» обіцяють благодійний ярмарок та розіграші, майстерки для дітей, виступи виконавців та патріотичну музику, можливість познайомитись з промовцями тощо.  Крім цього, гості заходу зможуть придбати листівку для військового, яку пізніше передадуть на фронт. 

“У межах програми запланований дуже цікавий аукціон, де будуть виставлені раритети російсько-української війни, також розглядаємо можливість розіграти політ з військовими, продаж крутих вишиванок, а також інших речей, які цінно буде придбати та залишити собі на пам'ять про цю історію перемоги”, – каже керівниця проєкту «Час історій» Наталія Кузьма. 

Наостанок, спікерки розповіли, що цей захід має на меті також допомогти відвідувачем відрефлексувати життя у воєнний час, набратися бойового духу і ресурсу для того, щоб рухатись далі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ