Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові впровадять шкільні ліги зі чирлідингу та легкої атлетики

Аби збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя, у школах Львова цьогоріч запровадять нові шкільні спортивні змагання з легкої атлетики і чирлідингу.

Таким чином у новому навчальному році планують провести шкільні ліги вже з 5 видів спорту, повідомили в ЛМР. 

«Цього року в нас відбувались шкільні ліги з волейболу, баскетболу та футзалу. І ми радіємо, що цей проєкт був реалізований, радіємо, що він був такий масштабний, тисячі дітей взяли участь у відбіркових змаганнях. Були гарні фінали, з нагородженнями. Дякуємо нашим партнерам – управлінню спорту міста і федераціям, які були залучені до втілення цього амбітного проєкту.

Цього року ми будемо розширювати ці спортивні ліги. Точно вже знаємо, що буде додано ще два види спорту – це легка атлетика і чирлідинг», - сказав голова управління освіти Андрій Закалюк.

Нагадаємо, торік вперше в школах міста відбувались шкільні ліги з футзалу, баскетболу та волейболу. Змагання проводили у три етапи:

Етап 1 (шкільний) – формування збірних команд шкіл із певних видів спорту.

Етап 2 (районний) – визначення переможця районних змагань, який отримує автоматичну перепустку до наступного етапу.

Етап 3 (міський/фінальний етап) – визначення чемпіона та призерів змагань кожної окремої ліги.

Щоб зробити змагання більш видовищними та цікавими, для кожної ліги створювали логотипи та оригінальні кубки з індивідуальним дизайном. Ці трофеї стануть перехідними. Ними володітиме переможець поточного сезону до фіналу наступного. Також кожна команда розробила власну емблему, яка ідентифікуватиме колектив серед усіх інших учасників. Логотип свого навчального закладу діти обирали спільно зі своїми наставниками – вчителями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ