Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували Героя України Володимира Жеребного

фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
фото - пресслужба ЛОР
1/3
Сьогодні біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні вшанували пам’ять учасника Революції Гідності Володимира Жеребного з нагоди 36-ї річниці від дня народження.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

У заході  взяли участь  родини Героїв Небесної Сотні Львівщини, учасники Революції на Євромайдані, депутати обласної ради Святослав Шеремета, Іванна Герус, Назар Сумало, Тарас Чолій, Юрій Раделицький, Тарас Подвірний, Ростислав Добош, Роман Фединяк, Володимир Доманський, Степан Пилип представники духовенства, громадськості, співробітники Музею визвольної боротьби України та Музею Гідності у Львові.

Захід відбувся в межах проєкту «Небесна Сотня. Жива пам’ять».

Священнослужителі відправили панахиду за загиблим Героєм, а присутні поклали квіти до Меморіалу Героїв Небесної Сотні.

«Жертовність Героїв Небесної Сотні, як інших поколінь наших українців, це приклад боротьби за вільну, незалежну, демократичну  державу.  Майдан – це віха в історії, подія, яка змінила історію, тому що якби не було перемоги Майдану, ми б сьогодні жили в іншій країні.  Однак ми добре розуміємо, що та Україна,  за яку боролися наші Герої, далеко не така, якою вони хотіли її бачити. Сьогодні вони дивляться на нас з небес. Тому маємо про них пам’ятати  та про той подвиг, який змінив нас і Україну», - зазначив під час виступу голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета.  

Володимир Жеребний був мешканцем міста Рудки, що на Самбірщині. Закінчив Львівський національний університет ім. Івана Франка. Працював у Вишнянському аграрному коледжі Львівського національного аграрного університету.

На Майдані від перших днів протесту. Загинув на вулиці Інститутській від кулі снайпера, яка влучили в шию (в сонну артерію) та голову.

Володимиру Жеребному присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ