Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували пам’ять Михайла Вербицького

Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
1/8
Сьогодні, з нагоди 203-ї річниці з дня народження великого композитора відбулося святкування біля його пам’ятника на перехресті вулиць Чупринки та Бандери.

Покласти квіти до могили Вербицького прийшли учні школи № 3, представники влади та просто не байдужі до таланту цієї людини люди. Зокрема участь у святкуванні взяли заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко та міністр закордонних справ Петро Клімкін.

«Я дуже вдячний за те, що ми разом зібралися щоб вшанувати таку людину. Михайло Вербицький створив пісні, які зараз є навіть більше ніж народними, адже вони в наших серцях. Те, як ми зараз виконуємо Гімн і є шаною, адже його душа завжди була з Богом і Україною», - розповідає Петро Клімкін.

Михайло Вербицький – відомий український композитор, священник, хоровий диригент, автор музики до гімну України «Ще не вмерла Україна» та багатьох інших патріотичних пісень.

Гімн «Ще не вмерла України і слава і воля» створений Павлом Чубинським та Михайлом Вербицьким, виразив ту свободу і гордість українського народу, яку неможливо знайти в будь-якій іншій пісні. Перше виконання твору «Ще не вмерла Україна» як Гімну відбулося 10 березня 1865 року у Перемишлі як завершальний номер концерту, присвяченому Тарасові Шевченку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ