Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували пам’ять розстріляних на Вулецьких пагорбах учених

У Львові вшанували пам’ять розстріляних на Вулецьких пагорбах учених. Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної Ради.

Сьогодні, 18 червня, знагоди річниці трагедії до меморіалу ученим, які були страчені нацистами у липні 1941-го,  прийшли представники влади міста й області, Віце-прем’єр-міністр Республіки Польща, Міністр Культури та національної спадщини Республіки Польща Пьотр Глінські, академічна спільнота Львова та громадські активісти.

Покладання квітів та урочисті заходи відбулись на Вулецьких пагорбах у парку Студентів Національного університету «Львівська політехніка».

Опісля українська та польська делегації вшанували пам'ять новітніх Героїв України на Личаківському кладовищі. До могил загиблих поклали квіти та запалили лампадки.

Довідка:

Пам’ятник львівським ученим та науковцям, професорам львівських університетів, яких розстріляли нацисти у липні 1941 року, було відкрито 3 липня 2011 року.

Основна ідея пам’ятника – це арка з каменю та десяти кубів з римськими цифрами, які символізують десять заповідей Божих. Подія була приурочена до 70-х роковин від часу трагічних подій.

Конкурс проектів для пам’ятника провели ще 2009 року у Вроцлаві. У ньому взяли участь 20 польських та 8 українських проектів. Переможцем конкурсу став Олександр Сільва з Кракова, а спеціальну нагороду за найкраще облаштування прилеглої території здобули архітектори Олег Трофименко й Дмитро Сорокевич зі Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ