Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Львові вшанували пам'ять жертв нацистських концтаборів

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак разом з народними депутатами України Олегом Синюткою, Миколою Княжицьким та депутатом обласної ради Олегом Дудою поклали вінки біля підніжжя пам'ятного хреста на території колишнього концтабору "Шталаг-328" у Львові. Про це повідомили 12 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛОР,
Фото ЛОР

"Міжнародний день відзначення пам'яті жертв нацистських концтаборів — це нагадування про історію великих страждань мільйонів людей. Адже за роки другої світової війни через табори смерті пройшли 18 мільйонів осіб. Серед них і наші земляки, чиє життя обірвалось за колючим дротом пекельних "Шталагів",- написала на своїй сторінці у ФЕЙСБУК Ірина Гримак.

Концентраційні табори, як фабрики смерті діяли в різних містах Європи. У Львові, на території Цитаделі у період з 1941 по 1944 роки було вбито близько 140 тисяч осіб різних національностей. За свідченнями очевидців, полонених гнали колонами, або завозили вантажівками.

Ірина Гримак зазначила, що факти трагічної історії стали важливим уроком для майбутнього і мають застерегти від скоєння страшних злочинів проти людства.

"Ми вклоняємося людям, які в муках пройшли ці жахливі випробування і віддаємо їм шану пам’яті. Війна породжує жорстокість і ненависть, а жертвами й заручниками зла стають невинні"- йдеться в повідомленні голови Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ