Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанують 73-ї річницю депортації кримськотатарського народу

18 травня у світі вшановуватимуть 73-шу річницю сталінської депортації кримськотатарського народу, яка забрала життя майже половини корінного народу Криму. Четвертий рік окупації Криму Росією, знову поставила під загрозу долю кримських татар. Майже дві тисячі кримських татар знайшли притулок у Львові. Також у Львові в ці дні почнеться всесвітня акція зі збору підписів під зверненням до міжнародних структур із закликом вжити заходів щодо припинення окупації Криму Російською Федерацією і захисту громадян України на території півострова. Про це повідомив Алім Алієв, співзасновник громадської організації «Крим SOS».

Кримськотатарська громада міста Львова розробила план подій та запрошує львів’ян, переселенців та гостей міста разом вшанувати пам'ять про цю трагічну сторінку в історії народу. Вхід на всі заходи буде вільним.

Заходи організовують Меджліс кримськотатарського народу, Всесвітній конгрес кримських татар, громадська організація «Крим SOS», кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові», Представництво Духовного управління мусульман Криму у Львові.

План заходів у Львові до 73-ї річниці депортації кримських татар з Криму

17 травня

Проспект Свободи, майдан біля пам’ятника Т. Шевченка

20.30-22.00

Масова акція « Запали вогник у своєму серці ».

З вогників будуть зображені Кримський півострів з числом 73, контури національних українських та кримськотатарських символів «Тамга» і «Тризуб».

Початок всесвітньої акції зі збору підписів під зверненням до міжнародних структур із закликом вжити заходів щодо припинення окупації Криму Російською Федерацією і захисту громадян України на території півострова

18 травня

Проспект Свободи, майдан біля пам’ятника Т. Шевченка

18.00-18.45

Траурний мітинг до 73-ї річниці депортації кримських татар

20 травня

Перша львівська медіатека (вул. Мулярська, 2А)

18.00 – 19.00

Показ фільму "Мустафа" про життєву історію лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва. Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ