Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові виступлять молоді віртуози з Бельгії

У Львові з 5-денним візитом перебувають віртуози з Бельгії — юнацький оркестр “VIVACE”, – повідомили у почесному консульстві Королівства Бельгія у Львові.

 

Це 35 талановитих дітей віком від 10 до 18 років, які навчаються у молодіжній музичній школі Міреннест (в перекладі “мурашник”) у місті Дворп (Бельгія).

 

Молодіжна музична школа є приватною музичною школою, яка не має

державної підтримки. Школа є альтернативною щодо методики викладання та структури, а саме - працює по системі Золтана Кодая.

 

Школа була заснована 40 років тому у містечку Галле, що на півдні Брюселя. Розташована вона у приміщенні старої ферми, яка була добровільно перебудована під школу.

 

Школа має 26 класів і кожен клас названий на честь славетного композитора,наприклад: клас Моцарта, або клас Бартока і т. д. На сьогоднішній день школа нараховує 450 дітей, які починають своє навчання з віку 4-х років.

 

Диригент оркестру — Роман Врублевський, громадянин Бельгії українського походження.

 

Виступ віртуозів з Бельгії відбудеться сьогодні, 14 квітня о 15.00 год у приміщенні Почесного Консульства Королівства Бельгія у місті Львові за адресою: вул. І. Франка, 14.

 

По завершенню концерту (15.30 год) відбудеться прес-конференція за участю консула - Ярослава Гарцули та керівників музичного колективу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ