Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з храму вкрали Святі Тайни

В понеділок, 2 жовтня, з парафіяльної каплиці св. Луїджі Оріоне, розташованій по вул. Лінкольна 12, в період між 14.00 та 18.00 невідомі викрали з престолу кивот, що містив в собі невелику кількість освячених Євхаристійних Частиць, призначених для уділення Святого Причастя хворим парафії. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив парох у Згромадження Отців Оріоністів Юрій Блажиєвський, передає Гал-інфо.
Іконостас церкви святого Луїджі Оріоне на вулиці Лінкольна у Львові. Фото з Вікіпедії.

«Цей кивот являє собою зміцнену металеву скриньку в формі куба, вагою близько 10 кг, що містилася всередині просторішої дерев'яною обудови. Кивот, як і завжди, було замкнено на ключ, що зберігається в іншому місці і якого зловмисники не знайшли.

Осіб, що вчинили цей несвідомий або свідомий акт зневаги Пресвятого Таїнства, поки що встановити не вдалося. Особливої уваги заслуговує моральна складова цього злочину. Не кажучи про те, що крадіжка — сама по собі є смертним гріхом, а будь-яке, навіть дрібне, окрадення храму є зневагою святості цього місця, тим більшою стає провина, коли посягається на найсвятіше — Пресвяту Євхаристію, в Якій Господь робить себе беззахисним і довірливим заручником любові до людей», - повідомив Юрій Блажиєвський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ