Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові з нагоди професійного свята відзначили медиків

Учора, 17 червня, у Будинку воїна з ініціативи Поважної ради Ордену Святого Пантелеймона відбувся захід “Пліч-о-пліч в охороні країни”. Під час заходу відзначили медичних працівників з нагоди їх професійного свята. Про це інформує кореспонднет Гал-інфо.

Було відзначено 11 переможців регіонального відбору у Львівській області на “Орден Святого Пантелеймона”. Додамо, що це поважна відзнака, яку отримують медичні працівники за професіоналізм та милосердя, яку присуджують за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я.

Відзнака має тривалу історію і була погоджена Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України. З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства.

Медичних працівників нагородив голова Регіональної ради у Ордену Святого Пантелеймона у Львівській області, хірург-онколог Олег Дуда.

Отож нагороди отримали:

  • номінація  «Найкращий лікар» - завідувачка терапевтичним відділенням КНП «Жовківська лікарня» Жовківськоі міської ради Тетяна Кудик
  • номінація «Найкращий медичний працівник» - старша медична сестра дитячого відділення КНП «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» Наталія Козак.
  • номінація «Новатор охорони здоров'я» - керівник міжнародної стоматологічної мережі «Клініка Заблоцького» у Львові та Центру Стоматологічної Імплантації у Києві Ярослав Заблоцький.
  • номінація «За досягнення у міжнародному співробітництві у охороні здоров’я» – професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини № 1 ЛНМУ ім. Данила Галицького, голова Світової Федерації Українських Лікарських Товариств Андрій Базилевич.
  • номінація «Взірець служіння суспільству» – голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я, сестра Севастіяна Карвацька.
  • номінація «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я для іноземних громадян» – керівник програми черепних травм Медичного центру Санібрук у Торонто, професор пластичної хірургії Університету Торонто, професор Олег Антонишин.
  • номінація «Найкращий управлінець в галузі охорони здоров’я» – генеральний директор КНП ЛОР Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр "Центр легеневого здоров'я» Любомир Рак.
  • номінація «Найкращий колектив закладу охорони здоров'я» - колектив КНП «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня». Нагороду отримав заступника генерального директора Ігоря Берника
  • номінація серед молоді (до 35 р.) медаль «За лікарське мистецтво» - лікар-анестезілог та трансфузіолог, начальник групи заготівлі та переробки крові Військово медичного клінічного центру Західного регіону Андрій Медвідь.
  • номінація серед молоді (до 35 р.) медаль «За турботу і ласку до хворого» – медична сестра відділення анестезіології та інтенсивної терапії  Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи Оксана Лобик.
  • номінація серед молоді (до 35 р.) медаль «За наукові розробки в медицині» – асистент кафедри реабілітації факультету післядипломної освіти ЛНМУ імені Данила Галицького Назар Негрич.

"Ми зібралися, аби вшанувати складну працю кожного, хто обрав для себе цей непростий фах. Медицина – це покликання. Часто, прямуючи за покликом серця у прагненні допомагати людям, ми залишаємо осторонь свої сім’ї, ми пропускаємо важливі моменти в житті наших дітей. Але усе це не марно, бо наша мета – це допомагати тим, хто цього потребує. І це найвища мета, яка лише може бути в житті людини, в житті медичного працівника. Прямуючи до цієї мети, у прагненні врятувати життя, кожен із нас готовий заплатити найвищу ціну. На жаль, сотні наших колег її заплатили у боротьбі з пандемією коронавірусу. Рятуючи життя інших – загубили своє. Сотні наших колег заплатили найвищу ціну на фронтах російсько-української війни. До останнього подиху надаючи допомогу пораненим побратимам. І так ми, усі разом, стоїмо пліч-о-пліч в обороні нашої країни. Особливо доречно у ці дні пригадати також наших Героїв – військових медиків. На їхні плечі покладена велика відповідальність – порятунок життів наших поранених захисників", - сказав Олег Дуда.

Також медичні працівники закладів охорони здоров'я Львова та Львівщини отримали нагороди від влади міста і області. 

За сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість справі, активну громадянську позицію грамотами обласної ради відзначено: Тетяну Кудик - завідувачку терапевтичного відділення Жовківської лікарні, секретарку Госпітальної ради Львівського госпітального округу; сестру Севастіяну Карвацьку, магістра медицини, яка вже другий рік очолює Комісію УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я та впроваджує капеланство; Олега Антонишина - професора пластичної хірургії університету Торонто, керівника програми черепних травм Медичного центру Саннібрук у Торонто. З листопада 2014 року під керівництвом Олега Антонишина проведено 37 операцій важкопораненим українським військовим.

Почесною грамотою Львівської обласної ради також нагороджено Ігоря Берника - заступника директора з медичної частини комунального закладу Львівської обласної ради "Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня". Колектив закладу рятує хворих Covid-19 на Львівщині з перших днів пандемії.

Після урочистостей усі присутні переглянули фільм Ксені Клим "Останній медик терміналу" про 25-річного військового медика з 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Ігоря Зінича, який до останнього свого подиху рятував життя побратимів. Він провів в Донецькому аеропорту рекордні 34 дні та, на жаль, загинув під завалами терміналу. На його рахунку щонайменше півсотні врятованих життів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ