Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з нагоди професійного свята вшанували артилеристів

В Національній академії сухопутних військ з нагоди професійних свят вшанували воїнів-артилеристів та інженерів. Про це повідомили у медіа-групі Національної академії сухопутних військ.

На початку заходів присутнім було продемонстровано фільм, створений медіа-групою Академії "Непереможні", присвячений мужнім воїнам-артилеристам і ракетникам та їхнім бойовим побратимам - військовим інженерам.

Згодом перший заступник начальника Академії полковник Олександр Сивак тепло привітав як нинішніх офіцерів, так і тих, хто вже змінив військовий однострій на цивільний одяг, а також юнаків, які лише здобувають вищу військову освіту, зі святом.

«Завдяки наполегливості керівництва вишу, самовідданості його науково-педагогічних працівників Національна академія сухопутних військ не лише стала кузнею високопрофесійних кадрів для ракетних військ і артилерії та інженерних військ. У скрутні для держави часи саме вони зробили значний внесок для підготовки не лише майбутніх офіцерів, але й мобілізованих військовослужбовців»,  - зазначив офіцер.

На жаль, під час проведення АТО, не обійшлося без втрат. Загиблих у горнилі неоголошеної війни випускників Академії присутні вшанували хвилиною мовчання.

Згодом від імені начальника Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенанта Павла Ткачука кращих військовослужбовців та працівників Збройних Сил України було нагороджено грамотами та цінними подарунками, а курсантів - фотографіями біля розгорнутого Бойового прапору навчального закладу.

Окрім, цього полковник Олександр Сивак виконав ще одну почесну місію:  молодшого сержанта Владислава Вєрігіна, який проходив службу у зоні проведення антитерористичної операції, було нагороджено почесною відзнакою начальника Генерального штабу - Головнокомандувача ЗС України "Учасник бойових дій" та відзнакою командувача військ ОК "Південь" "За оборону Маріуполя".

З нагоди професійного свята підлеглий особовий склад привітали також начальник факультету підготовки спеціалістів бойового (оперативного) забезпечення полковник Михайло Івасюк та тимчасово виконуючий обов’язки начальника факультету ракетних військ і артилерії полковник Олександр Дробан.

Довідка.

3 листопада 1943 року - один із найвирішальніших епізодів Другої світової війни, коли наша артилерія під час битви за Дніпро в складних умовах забезпечила прорив сильно укріпленої оборони нацистів північніше Києва. Щільність артилерії тоді досягала до 450 гармат на 1 км фронту, а тактична — до 530 гармат на 1 км фронту для створення вогневого валу.

Великий внесок у форсування найпотужнішої водної артерії України зробили й саперні підрозділі. І саме тому на знак вшанування самовідданості воїнів-визволителів цей день - 3 листопада в нашій державі відзначають День ракетних військ і артилерії та день інженерних військ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ