Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові за участі президента відкрили обласний перинатальний центр

Сьогодні, 20 квітня, у Львові президент України Петро Порошенко взяв участь у відкритті Львівського обласного перинатального центру на вул. Дж. Вашингтона, передає кореспондент Гал-інфо з місця події.

Президент привітав львів`ян з цією подією і заявив, що відкриття стало можливим завдяки спільному фінансуванню. Він зауважив, що Львівський перинатальний центр побудований на 50% за кошти державного бюджету і на 50% за рахунок обласного бюджету.

Також Петро Порошенко подарував центру сертифікат на діагностичне обладнання та оглянув приміщення центру після реконструкції. 

Як повідомив у спілкуванні з журналістами міський голова Львова Андрій Садовий, наразі перинатальний центр не готовий приймати пацієнтів, остаточно його можна буде відкрити через місяць. Своєю чергою заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк заявив, що центр почне роботу, але готовим до прийому пацієнтів буде за тиждень чи два.

Нагадаємо, що Львівський обласний клінічний перинатальний центр припинив свою оботу у вересні 2013 року. Тоді в рамках національного проекту «Нове життя» планувалося здійснити повну реконструкцію медзакладу і протягом року знову запустити його в роботу. Близько півсотні працівників Львівського перинатального центру тимчасово перевели на роботу в інші профільні медичні установи. Втім, революційні події 2013 року а також військові дії на Донбасі призупинили виділення коштів.

Центр обіцяли ввести в експлуатацію до кінця 2016 року. Проте, станом на лютий він все ще очікував фінансування.

Додамо також, що персонал Центру не раз пікетував Львівську ОДА та облраду, вимагаючи пришвидшення реконструкції.

4 листопада 2016 року прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді України запевнив, що місцева влада та уряд у рамках можливостей Державного фонду регіонального розвитку знайдуть можливості для добудови Львівського обласного клінічного перинатального центру. У лютому 2017 року для Львівського обласного перинатального центру виділили 45 млн грн.

 Загальна кошторисна вартість проекту будівництва становить 244 млн 168 тис. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ