Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові забудовник заборгував місту 4 млн грн

Забудовника через суд зобов'язали повернути Львівській громаді понад 4 мільйони гривень боргу за оренду землі. Таким є рішення двох судів, які задовольнили позови юристів департаменту містобудування Львівської міської ради про стягнення заборгованості. Про це інформує ЛМР.

Як пояснили в департаменті містобудування Львівської міської ради, йдеться про ТзОВ «Каньйон», яке збудувало на вулиці Шевченка, 307А багатоквартирний будинок, проте досі не розрахувалося з містом за оренду землі.

«Якщо забудовник проігнорує два рішення суду, то засновники відповідатимуть особистими коштами та майном. А це вже інша форма відповідальності перед законом», – наголосили у відділі правового забезпечення департаменту містобудування.

Кілька років тому місто надало в користування ТзОВ «Каньйон» земельну ділянку площею 1,51 га. Спочатку забудовник справно платив оренду комунальної землі, яку взяв під будівництво багатоквартирного будинку. Але вже після 2021 року почалися перші заборгованості.

Тоді юристи департаменту містобудування через суд зобов'язали фірму сплатити понад 900 тисяч боргу за оренду ділянки. Разом з інфляційними, штрафними санкціями та пенею назбиралося майже 2 млн гривень. Забудовник рішення суду не виконав, борг не повернув. Не платив за оренду і в наступні роки.

Через невиконання умов договору юристи департаменту містобудування звернулися в Господарський суд Львівської області щодо стягнення заборгованості та штрафних санкцій. Суд позов міста до ТзОВ «Каньйон» задовольнив. Та зобов'язав стягнути заборгованість за оренду – 2,2 млн грн. А з попереднім боргом і штрафними санкціями виходить понад 4 млн гривень заборгованості перед Львівською громадою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ