Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові захисників оперував реконструктивний хірург із Нью-Йорка

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
Жак Гакаборт – керівник відділення реконструктивної хірургії клініки Нью-Йорка (NYC Langone Health), разом зі спеціалістами Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) виконав низку складних реконструктивних втручань, - інформує пресслужба ЛМР.

Жак Гакаборт дотримується в медицині мультидисциплінарного підходу і є прихильником так званої ортеопластичної хірургії. Це коли один спеціаліст має знання одразу в кількох сферах хірургії: ортопедичній, пластичній та периферичних нервів. Такий підхід, певен американський лікар, дає змогу якнайкраще допомогти пацієнтові, особливо під час дуже важких обширних травм. Саме такі травми нині отримують українські воїни на передовій.

Американський лікар вражений тим, як швидко в умовах війни наші лікарі опановують нові техніки. «Я справді бачу можливість для України стати провідною країною для лікування важкопоранених пацієнтів. Я бачу тут майбутніх новаторів медицини», - каже він.

Протягом візиту спільно з львівськими колегами американський хірург прооперував кількох захисників із важкими мінно-вибуховими травмами, зокрема, периферичних нервів. Також виконав низку реконструктивних мікрохірургічних операцій із пересадки великих масивів тканин, аби врятувати кінцівку пацієнта від ампутації. Подібні втручання тривають до 15 годин, є кропіткими та вважаються одним із найскладніших, позаяк потрібно зшивати судини завтовшки всього з волосину.

Оперував Жак Гакаборт і цивільних пацієнтів зі складними випадками онкології. Львівські лікарі вже не вперше співпрацюють з цим топовим реконструктивним хірургом. Нещодавно вони їздили до нього на стажування у Нью-Йорк.

«У Жака Гакаборта ми навчилися двох нових методик. Це функціональне відновлення верхніх кінцівок і частково – обличчя. Ми постійно вдосконалюємо наші навички, і в теперішній час вже застосовуємо в Україні багато передових технік», - каже керівник напрямку реконструктивної хірургії центру НЕЗЛАМНІ Гнат Герич. І додає, що зараз навчаються не лише вони, а й іноземці навчаються у нас. Адже такої кількості складних комбінованих травм, як в Україні, нині немає ніде в світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ