Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові замінили 900 м гостроаварійної ділянки водопроводу на вул. Стрийській

Протягом червня-вересня тривали масштабні роботи із заміни майже 900 м гостроаварійної ділянки водопроводу по вул. Стрийській, на якій щороку фіксували до 40 аварійних поривів.

«Це була найбільш аварійна ділянка трубопроводу у цьому районі. Протягом 2021, 2022 року тут виникало до 40 аварій в рік. Відтак нам постійно доводилося залучати аварійні бригади і латати пориви. Особливо важко було виконувати ремонтні роботи у зимовий період. Тому, силами нашого підприємства - проектно-кошторисною, групою, був розроблений проект реконструкції цієї аварійної ділянки водопроводу. А у кінці червня - на початку липня ми розпочали роботи із заміни.

Вдалося замінити майже 900 м трубопроводу, замінити усі засувки і підключити до нього 18 житлових будинків. Вже зараз бачимо, що все працює згідно з нормами», - ділиться результатами роботи головний інженер ЛМКП «Львівводоканал» Анатолій Шимоняк.

Розуміють необхідність таких робіт мешканці сусідніх будинків. «Труби вже старі, скільки років вже будинок стоїть, а труби були ще раніше. Витоки були, звичайно, бо труби вже погані. Але з водоканалу приходять хлопці і ремонтують», - каже пані Валентина, мешканка вул. Стрийська.

«Загалом за перших 8 місяців цього року, незважаючи на війну, нам вдалося замінити близько 22 км водопроводу, що на втричі більше ніж за аналогічний період 2021 року. А всього «Львівводоканал» має на балансі 2 270 км водопроводів, 80% з яких - перевищили термін експлуатації. Наразі можлива заміна лише тих трубопроводів, де фіксується критична кількість проривів. Для визначення ділянок, що потребують першочергової заміни, ведеться статистика витоків і формується перелік пріоритетних адрес для заміни мереж. Вул. Стрийська, 77-107 була у цьому переліку», - додають у ЛМКП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ