Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові запрацювала перша в Україні дитяча кімната ментального здоров’я

Це простір, де маленькі пацієнти можуть відпочивати та здобувати нові навички, зокрема займатись арт-терапією. Про це інформує пресслужба ЛМР.
Фото - ЛМР

У кімнаті є зручні крісла-груші, ноутбуки, кіноекран та проєктор для комфортного перегляду мультфільмів. А ще набори олівців та фарб, пензлики та магнітні дошки для малювання.

Кімната в лікарні святого Миколая з’явилася завдяки організації Ukrainian American Cultural Club of Houston, Liberty Ukraine та ГО «Принцип свідомості».

"Така кімната має бути в кожному медичному закладі. Це кімната гарного настрою і вона має таке ж значення, як і палати, де лікують захворювання. Наші арт-терапевтки допомагають долати переживання і стрес, а ще – набиратись сил діткам, які перебувають на лікуванні", - зазначив президент ГО «Принцип Свідомості» Роман Лобай.

Як розповіла медична директорка лікарні святого Миколая, де й знаходиться кімната ментального здоров'я, щотижня ми там лікують близько півтисячі дітей, і частина з них проходить тривале лікування.

"В цій багатофункціональній кімнаті вони можуть відокремитися від лікарняного простору та отримати більше позитивних емоцій і мотивацію для одужання", - каже Зоряна Іванюк.

Нагадаємо, у Львові розвивають мережу центрів психічного здоров’я, аби всі, хто цього потребує, могли отримати якісну допомогу фахівців у комфортних умовах.

Станом на зараз такі центри уже діють в:

  •  5-тій лікарні на вул. Чупринки,
  •  5-тій поліклініці на вул. Виговського,
  •  2-гій поліклініці на вул. Симоненка,
  •  1-шій поліклініці на вул. Римлянина,
  •  поліклініці дитячої лікарні святого Миколая на вул. Орлика та
  •  на базі центру реабілітації НЕЗЛАМНІ на вул. Мазепи.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ