Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запрацював перший в Україні громадський простір для військовослужбовців

Перший в Україні громадський простір «Вибір» для військових, ветеранів та членів їх родин на базі Будинку офіцерів запрацював сьогодні, 13 червня, у Львові. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

У капітально відремонтованих і спеціально переобладнаних інклюзивних приміщеннях є виставковий зал, кімнати для коворкінгу, проведення майстер-класів, зустрічей, конференцій, презентацій, перегляду фільмів і занять спортом. Також у приміщенні є укриття.

Участь в урочистому відкритті взяли ветерани, військовослужбовці Збройних Сил України, духовенство, представники благодійних організацій, міська й обласна влада, депутати Львівської обласної ради.

Ініціативу реалізували Фундація підтримки медицини для військових спільно з Будинком офіцерів, Кризовою службою Львова та Центром Військового Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ. Допомогли облаштувати простір українські спільноти за кордоном.

«Ми об'єднали зусилля з метою створити місце, безбар'єрний простір, де б наші захисники й захисниці могли приходити з родинами, спілкуватися між собою і з духівниками, спілкуватися із психологами. Це перші наші кроки.», – наголосила виконавча директорка благодійного фонду «Фундація підтримки медицини для військових» Надія Цюра.

Ініціативу планують масштабувати в регіонах України.

«Наша цільова аудиторія – військові та члени їхніх родин, ветерани та ветеранки, члени їхніх родин, а також сім'ї загиблих, військовополонених та зниклих безвісти. Мета – покращити рівень ментального здоров'я захисників та захисниць шляхом залучення їх до діяльності простору. Ми не хочемо, щоби вони були просто відвідувачами. Ми хочемо, щоб вони тут відчували себе як вдома. Хочемо, щоби вони знайшли місце сили, своє місце і свій простір. Завдання простору забезпечити стабільну підтримку духовного та психологічного здоров'я, створення додаткових можливостей для творчого розвитку, навчання та підготовка для повернення до мирного формату життя», – зазначила голова правління благодійного фонду «Фундація підтримки медицини для військових», капітан медичної служби Збройних Сил України Олександра Добош.

З нагоди відкриття начальник Головної психологічної підтримки Генерального штабу ЗСУ, генерал-майор ЗСУ Олександр Голоднюк передав ініціаторам почесні відзнаки від Головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського.

«Кількість захисників і захисниць, які потребують психологічної допомоги й реабілітації з кожним днем росте. І якщо на рівні Збройних Сил ми намагаємось організувати відновлення військовослужбовців, то члени їх сімей, на жаль, залишаються поза увагою. У нас не залишається можливостей, сил і засобів зайнятись цією проблемою. Іншою проблемою є соціалізація військовослужбовців. Ще бувши командувачем Сухопутних військ генерал Сирський запитав, як можемо розв'язати цю проблему. І тоді виникла думка – а чому б не використати Будинки офіцерів. І сьогодні зроблено великий і суттєвий крок», – зазначив Олександр Голоднюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ