Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запрацював рекрутинговий центр Третьої окремої штурмової бригади

У Львові запрацював рекрутинговий центр Третьої окремої штурмової бригади. Новий рекрутинговий центр оглянув міський голова Львова Андрій Садовий.
Фото: ЛМР

Відтепер жителям західних областей України, які бажають приєднатися до Третьої окремої штурмової бригади, не потрібно їхати до Києва для подачі документів та проходження співбесіди – це можна зробити у Львові. Рекрутинговий центр бригади відкрили сьогодні, 22 липня, у нашому місті. У бригаді наголошують, що перед відправленням у зону бойових дій новобранці проходять двомісячну військову підготовку.

«Ми всі хочемо, щоб війна закінчилась завтра. Але так само ми всі хочемо, щоб війна закінчилась деокупацією всіх наших земель. Тому кожен чоловік має розуміти, що треба захищати державу. Сюди, у цей центр, приходять за власним бажанням. Ті, хто від народження має стержень воїна», - зазначив під час відкриття центру міський голова Андрій Садовий.

Для того, щоб приєднатися до лав Третьої штурмової бригади, потрібно заповнити анкету. Після цього потенційного кандидата запросять на співбесіду та фізтест у рекрутинговий центр. Після співбесіди та позитивної резолюції, кандидат подає необхідні документи у військову частину. Після зарахування – проходить базову військову підготовку. Опісля -  проводить 30 днів у навчальному центрі. Далі – 5-тижневий «курс молодого бійця», який проводять ветерани бригади та досвідчені інструктори. І тоді, після понад двомісячного навчання, боєць вирушає до свого підрозділу. Також важливим є те, що новобранець може обрати для себе той чи інший підрозділ бригади.

«Це може бути піхота, механізований чи штурмовий батальйони - є можливість обрати.

Наша бригада вже шість місяців перебуває на бахмутському напрямі. У нас дуже високий рівень підготовки. Наше командування – це ветерани «Азову», ССО, тобто, люди, які брали участь у бойових діях з 2014 року,  які мають досвід та мають гарні організаційні здібності. Наша бригада на 80% складається з добровольців і на полі бою показує гарний результат», - зазначив керівник рекрутингового центру Третьої окремої штурмової бригади Тарас Корженко.

Рекрутингові центри Третьої штурмової бригади працюють також у Києві та в Дніпрі. Більше інформації про бригаду – на офіційному сайті https://ab3.army/#join.

Довідка

Третя окрема штурмова бригада — підрозділ Збройних Cил України, сформований 9 березня 2022 року на базі підрозділу територіальної оборони «Азов», що почав створюватися у Києві з перших днів російського вторгнення 2022 року. 26 січня 2023 перетворений на окрему штурмову бригаду Сухопутних військ ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ