Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запровадили нову послугу для бездомних – соціальний автобус

Аби допомогти людям, які з певних причини втратили домівки, у Львові запровадили нову ініціативу. Тепер щотижня упродовж зими автобус безоплатно возитиме бездомних людей до закладів, де вони зможуть отримати весь комплекс соціальних послуг. Це і харчування, і медичний огляд, і санітарно-гігієнічні послуги та можливість отримати одяг чи взуття, – інформують у ЛМР.
Фото ілюстративне: Роман Балук

Зокрема, виконком Львівської міськради затвердив рішення про здійснення безплатних перевезень бездомних осіб до місць надання соціальних та інших послуг.

«Враховуючи зимовий період і також те, що в нас є як комунальні, так і іншої форми власності заклади, які надають соціальні послуги бездомним, пропонуємо раз на тиждень впродовж грудня-лютого безплатно возити їх до тих місць, де вони зможуть отримати соціальні та інші послуги», – пояснив Олексій Неділя, в. о. керівника управління соціального захисту Львівської міської ради.

«Це важливо, особливо зараз, в час зими. Бо невідомо, як може бути завтра. Це та підтримка, яка дуже потрібна цим людям», – зауважив мер Львова Андрій Садовий.

Уже цієї п’ятниці, 8 грудня, автобус повезе бездомних людей до «Оселі» у Винниках, де вони зможуть отримати весь комплекс соціальних та інших послуг. Про це детальніше буде повідомлено додатково.

Зазначимо, сьогодні на території Львівської громади є кілька центрів як комунальної, так й інших форм власності, які надають необхідні для бездомних людей послуги, серед яких: Філія соціальної роботи з бездомними Комунальної установи змішаного типу Львівський міський центр соціальних послуг та реабілітації «Джерело», Львівська міська громадська організація «Спільнота взаємодопомоги «Оселя», «Дім милосердя» згромадження братів Альбертинів Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької церкви та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ