Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові запустили акцію безкоштовної профілактики раку шийки матки: чому це важливо?

Команда Львівського територіального медоб’єднання акушерства та гінекології запустила акцію «Година для здоров’я», де жінки можуть пройти безкоштовний огляд профілактики раку шийки матки.
Фото - ілюстративне

Кожна жінка має ризик розвитку раку шийки матки. Як інформує МОЗ, це один із найпоширеніших видів раку у жінок: у 2020 році від нього померли понад 342 тисячі жінок у всьому світі, а в Україні — 1,5 тисячі. 

Достеменно невідомо, що спричиняє розвиток раку шийки матки, але у більшості випадків (99%) причиною його появи є вірус папіломи людини (ВПЛ). Це – інфекція, що передається статевим шляхом. Водночас інфікування ВПЛ не завжди є початком онкозахворювання. 

Проте є ефективні способи профілактики цього захворювання: регулярний скринінг та щеплення проти ВПЛ.

Відтак Львівське територіальне медичне об’єднання запустило акцію “Година для здоров’я”, де жінки можуть перевірити власне здоров'я та безкоштовно пройти комплексний скринінг. Акція триватиме з 1 по 28 лютого. 

“У жінок однією з найчастіших локалізацій раку є рак шийки матки. Особливістю цього захворювання є його вірусна природа та легке лікування при виявленні інфікування вірусом папіломи людини високоонкогенних штамів та виявлення передракових станів. 

Для ширшого обстеження жінок та спрощення звернення до спеціалістів, ми вирішили провести акцію «Година для здоров’я». Усе обстеження пацієнтка проходить швидко, якісно, на одній локації, безкоштовно, у найкращих спеціалістів”, - розповів Ігор Перик, медичний директор Львівського територіального медоб’єднання акушерства та гінекології.

Обстеження займає годину часу, а до скринінгу входить: 

- Бактеріологічний мазок (мазок на флору)
- Мазок на цитологію (мазок по Папаниколау)
- Кольпоскопію
- УЗД органів малого тазу
- Консультація гінеколога

Графік роботи центру складає з понеділка по п’ятницю (08:00 – 16:00) за адресою вул. Мечнікова, 8 (067-384-84-74) та вул. Раппапорта, 6 (259-32-04). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ