Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові засудили одного з правопорушників, який облив фарбою пам’ятник Бандері

Галицький районний суд Львова ухвалив вирок одному з двох вандалів, які 5 лютого 2021 року осквернили пам’ятник лідера ОУН Степана Бандери.

Про це інформує УНН з посиланням на власне джерело в СБУ.

Як встановило слідство правоохоронних органів, виконавцями осквернення є двоє мешканців Хмельницької області, студенти одного із Львівських вишів. Мотивом вчинення даного правопорушення була матеріальна вигода. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи виявлено речові докази вчинення злочину. Фігурантам було оголошено про підозру.

"Станом на сьогодні, одного з зловмисників засуджено до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки. Вирок у скоєнні злочину передбаченого за ч. 3 ст. 297 (осквернення пам’ятника, спорудженого в пам’ять учасників партизанського руху, підпільників, а також осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України) Кримінального кодексу України винесено Галицьким районним судом м. Львова. Матеріали справи стосовно інших фігурантів провадження знаходяться в суді. Тривають слідчі дії для встановлення замовників злочину", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як поідомляло раніше Гал-інфо, 5 лютого у Львові невідомі облили червоною фарбою пам'ятник провіднику українських націоналістів Степану Бандері

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ