Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові затримали шахрая, який видурив у літньої пані понад 60 тисяч гривень

20-річний одесит у телефонній розмові повідомив 74-річній львів’янці, що її сестра нібито потрапила у ДТП та потребує лікування.
Фото: Поліція Львівщини

Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області. 

Інцидент трапився 2 травня близько 18:00 год. Пенсіонерка повірила у цю вигадану історію і коли до неї додому приїхав незнайомець — передала йому 1600 доларів США, 300 Євро та 600 гривень для проведення термінової операції рідній людині.

Невдовзі потерпіла з’ясувала, що ні в яку ДТП сестра не потрапляла, а насправді вона стала жертвою шахрая та повідомила про подію на оперативну лінію 102.

Правоохоронці за допомогою камер відеоспостереження, розташованих на вулицях у межах програми «Безпечна Львівщина», оперативно встановили, що до скоєння злочину причетний мешканець Одеси віком 20 років та протягом кількох годин після вчинення злочину затримали його.

Речові докази у зловмисника вилучені.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, за рішенням суду підозрюваний перебуває під вартою, поліцейські встановлюють його причетність до вчинення інших правопорушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ