Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові затвердять програму регулювання чисельності безпритульних тварин

У Львові затвердять програму регулювання чисельності безпритульних тварин. Відповідне питання винесли на розгляд найближчої сесії ЛМР.
Ілюстративне фото.

Згідно з офіційними підрахунками чисельність безпритульних собак на території міста Львова станом на серпень 2018 року становить 405 особин, а чисельність безпритульних котів на території міста Львова станом на липень 2019 року становить 5992 особини.

Як зазначено в Програмі, впродовж 10 років одна нестерилізована пара собак здатна дати приплоду 62 000 особин, а пара котів 80 400 особин.

Неконтрольована кількість безпритульних тварин призводить до погіршення епідеміологічної та епізоотичної ситуації у місті, байдужого, негативного, жорстокого ставлення до тварин, а зрештою й до людей, і як підсумок, викликає соціальну напругу у суспільстві.

Зважаючи на те, що Програма поводження з безпритульними тваринами на території міста Львова, яка діяла з 2015 по 2019 роки, показала свою ефективність у скороченні на третину чисельності безпритульних собак, логічним є її продовження на наступні роки. Однак, спостерігається значне збільшення популяції вуличних котів, що створює дискомфорт для мешканців. Посилений акцент на біостерилізацію безпритульних котів є єдиним рішенням у стабілізації їх чисельності та для подальшого виконання тваринами важливої для міста функції із забезпечення природної дератизації.

Програма орієнтується на принципи, встановлені Європейською конвенцією про захист домашніх тварин та Законом України “Про захист тварин від жорстокого поводження“, досвід європейських країн у сфері регулювання чисельності безпритульних тварин і поводження з тваринами у місті.

Нагадаємо, У Львові планують затвердити нові "Правила утримання і поводження з домашніми тваринами".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ