Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові затвердили вигляд меморіальних таблиць загиблим захисникам

Сьогодні, 20 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив універсальний вигляд та порядок встановлення меморіальних таблиць військовослужбовцям, котрі загинули в російсько-українській війні. Таблиці можуть встановлювати як на фасадах закладів освіти, де навчалися герої, так і на житлових будинках, - інформує пресслужба ЛМР.
Фото: ЛМР

 За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, у Львові уніфікували два варіанти меморіальних таблиць воїнам. 

«Взірець було напрацьовано спільно з архітекторами. Він передбачає достатньо точні параметри меморіальних таблиць, які можуть бути виготовлені з різних матеріалів. Розглядається метал та висічення лазером надписів і портрету, а також розглядається оргскло у більш прозорому виконанні. Обидва формати вважаємо доцільними для застосування в різних ситуаціях», – розповів Антон Коломєйцев.

Також сьогодні виконком затвердив встановлення меморіальних таблиць 4 українським захисникам на фасадах шкіл та на житловому будинку:

  • учаснику бойових дій Тарасу Березюку на фасаді СЗШ № 1 м. Львова на вул. К. Трильовського, 17.
  • учаснику бойових дій Назарію Пікулицькому на фасаді СЗШ № 1 м. Львова на вул. К. Трильовського, 17.
  • учаснику бойових дій Миколі Панченку на фасаді СЗШ № 23 м. Львова на вул. Варшавській, 126.
  • учаснику бойових дій Тарасу Дідуху на фасаді будинку № 2-В на вул. Науковій.

Інформація для журналістів: сьогодні, о 13:00, біля 8 ліцею (вул. Підвальна, 2) відбудеться брифінг щодо вигляду та порядку встановлення меморіальних таблиць, якими вшановуватимуть пам’ять загиблих військових у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ