Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові завершують технічну рекультивацію Грибовицького полігону

Технічна рекультивація Грибовицького полігону практично закінчена! Про це повідомив голова комісія екології, природокористування та енергозбереження ЛМР Влодко Лучишин.
Сміттєзвалище у Львові

У Львові успішно завершено ключовий етап рекультивації міського сміттєзвалища, повідомив голова комісії з екології ЛМР Влодко Лучишин. Проєкт, реалізований ЛКП "Зелене місто", охопив площу 26,5 гектарів і включав низку інноваційних технологічних рішень.

Сміттєве тіло полігону було вирівняно у вигляді терас та вкрито багатошаровою захисною системою. Спочатку нанесли шар дренажного геокомпозиту для збору та відведення газу, потім встановили систему газовидобутку. Наступним кроком стало нанесення водонепроникної мембрани для запобігання утворенню токсичного фільтрату. Завершальним етапом стало покриття всієї поверхні геотекстилем.

Для ефективного водовідведення навколо полігону створено систему дощоприймачів. Це дозволить запобігти накопиченню опадів та утворенню нових озер фільтрату. Паралельно ведуться роботи з ізоляції існуючих водойм: з п'яти озер планується створити дві тимчасові водойми з ізольованим дном.

"Це колосальна і небачена в Україні робота", - підкреслив голова комісії, відзначивши зусилля ЛКП "Зелене місто" та підрядників.

Наступним етапом проєкту стане покриття рекультивованої території шаром дренажного піску та родючого ґрунту з подальшим засіванням травою. Це перетворить колишнє сміттєзвалище на екологічно безпечні луки площею 26,5 гектарів.

Проте реалізація фінального етапу наразі затримується через організаційні питання на рівні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Місцева влада сподівається на швидке вирішення цих питань для завершення важливого екологічного проекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ