Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові завершився престижний турнір зі стрибків у висоту Меморіал Олексія Дем'янюка

У манежі ЛДУФК 22 лютого пройшли змагання стрибунів у висоту – ХХ міжнародний турнір "Меморіал Олексія Дем’янюка". Ці змагання одні з найкращих, що «закривають» міжнародний зимовий сезон.

Ювілейний турнір зібрав зірковий склад учасників. Окрім титулованих вітчизняних спортсменів (чемпіонів України різних років, екс-чемпіонів та рекордсменів Європи та світу) до міста Лева завітали й чинні чемпіони своїх країн: Філіп Мрчіч з Хорватії та ізраїльтянка Даніель Френкель..

Особливістю меморіалу Олексія Дем’янюка є участь в них як юних спортсменів-початківців, так й відомих атлетів: учасників і призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи. У програмі змагань - юнацький і юніорський турнір з стрибків у висоту, Гран-прі серед жінок і чоловіків. На зразок кращих світових спортивних шоу, для глядачів передбачено насичену музично-розважальну програму, конкурси та розіграш призів від організаторів та спонсорів.

Організатори: львівський спортклуб клуб «Висота» (президент - Валерій Лебедюк) та син Олексія Дем’янюка – Дмитро. Дмитро Дем’янюк – семиразовий переможець турніру, цього року виступив невдало. А перемогу на велику радість вболівальників із результатом 223 см. здобув львів’янин Вадим Кравчук. Другий - чемпіон світу 2005 року Юрій Кримаренко -220 см. Аж три спортсмени стали «бронзовими» призерами: Дмитро Яковенко (Кропивницький), Андрій Ковальов (Херсон) та Дмитро Нікітін (Житомир) – 215 см. «Чоловічого» рекорду (232 см) не вдалося побити.

У жіночому Гран-прі змагалися шестеро спортсменок. Головна боротьба розгорнулася між майстрами спорту міжнародного класу, фіналістками Олімпіади 2016 року у Ріо-де-Жанейро, членами національних збірних України – киянками Юлією Левченко та Іриною Геращенко. У жінок рекорд не встояв: Левченко з першої спроби взяла рекордну висоту 196 сантиметрів та на сантиметр оновила досягнення турніру. Переможниця спробувала штурмувати 198 см., але не судилося… На третьому місці з результатом 183 см харків’янка Лілія Клінцова.

Довідково

Змагання проводяться в пам'ять про відомого українського спортсмена Олексія Дем’янюка, майстра спорту Міжнародного класу, екс-рекордсмена світу (233 см), учасника ХХІІ олімпійських Ігор, який трагічно загинув у 1999 році.

Управлінні молоді та спорту ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ