Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові завершився турнір фехтувальників на призи Яни Шемякіної

У Львові, рідному місті Олімпійської чемпіонки Ігор ХХХ Олімпіади 2012 року Яни Шемякіної під патронатом НОК України відбулися Всеукраїнські дитячі змагання з фехтування на шпагах «Перші кроки» на призи уславленої фехтувальниці, повідомили організатори.

Участь у змаганнях, які відбувалися у двох залах навчально-спортивної бази Львівського державного університету фізичної культури, взяли близько 150 юних фехтувальників у трьох вікових категоріях: 8 років і молодші; 10 років та 11-12 років з Києва, Харкова, Хмельницького, Ужгорода, Чернівців, Тернополя і Львова.

Серед найкращих відзначилися: Владислав Бальбуза, Ольга Орлова (Київ), Домініка Петрусь, Лев Майстренко, Захар Калинка (Львів), Анастасія Голич (Ужгород), Софія Жигальська (Тернопіль), Артем Мельник (Хмельницький) та ін.

На урочистому відкритті юних фехтувальників вітали начальник управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода, голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський, президент обласної федерації фехтування Василь Бусол та представник партнера відділення НОК України у Львівській обалсті - концерну «Хлібпром» Олена Дмитерко та ін.

Організаторами змагань виступили Львівська Академія фехтування за підтримки управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації, Львівського державного університету фізичної культури, відділення НОК України у Львівській області та обласної федерації фехтування.

Переможці змагань:

У категорії дівчата 2008 року народження і молодші:

1 місце - Дарина Сегедій (Ужгород)

2 місце - Ольга Орлова (Київ)

3 місце - Віка Бегей (Львів) і Валерія Свистун (Київ)

У категорії хлопці 2008 р. н. і молодші:

1 місце - Артем Мельник (Хмельницький)

2 місце - Антон Биков (Київ)

3 місце - Нікіта Горін (Київ) і Максим Прилипко (Ужгород)

У категорії дівчата 2006-2007 року народження:

1 місце - Влада Калинка (Львів)

2 місце - Катерина Дзюбан (Львів)

3 місце - Ксенія Куштан (Ужгород) і Софія Стогній (Київ)

У категорії хлопці 2006-2007 року народження:

1 місце - Денис Журов (Київ)

2 місце - Тимофій Жаранков (Київ)

3 місце – Максим Микитенко і Святослав Орловський (Київ).

Довідка.

Шемякіна Яна Володимирівна народилася 5 січня 1986 року у місті Львові. Заслужений майстер спорту України з фехтування. Випускниця Львівського училища фізичної культури. Аспірантка Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Фехтуванням почала займатися в ДЮСШ в 11-річному віці. 2002 року стала переможцем першості світу серед кадетів. Чемпіонка Європи-2004, 2005 серед юніорів. Переможець в особистому заліку і бронзовий призер у командних змаганнях чемпіонату Європи-2005 (Залаегерсег); бронзовий призер чемпіонату Європи-2009 (Пловдив). У 2007 році стала дворазовою чемпіонкою Всесвітньої універсіади у Бангкоку. Володарка «золота» Універсіади-2009 в Белграді. Бронзовий призер чемпіонату світу - 2014 (Казань).

30 липня 2012 року на Олімпійському турнірі в Лондоні здобула золоту олімпійську медаль у фехтуванні на шпагах, перемігши в додатковий час німкеню Брітту Гайдеманнз рахунком 9:8 (0:0, 3:2, 5:6, 1:0).

Тренери: Заслужений тренер України Орліковський Андрій Вікторович, Заслужений тренер України Лопатенко Олег Миколайович.

Відзначена орденами «За заслуги» II ст. (2015); «За заслуги» III ст. (2012) та Орденом Княгині Ольги III ст. (2007).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ