Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові згадали відомого реставратора Володимира Мокрія

Фото НМЛ
Фото НМЛ
Фото НМЛ
Фото НМЛ
1/2
Сьогодні, 21 серпня, виповнилося б 72 роки від Дня народження Володимира Мокрія, відомого реставратора, художника, педагога, завідувача науково-дослідного реставраційного відділу НМЛ ім. А. Шептицького. Про це на своїй сторінці у Facebook написав НМЛ ім. А. Шептицького

Ми завдячуємо йому поверненням до української мистецької скарбниці кількох тисяч пам’яток, серед яких – знакові, унікальні твори, що стали віхами в історії нашого мистецтва. А ще Володимир Петрович запровадив гарну традицію – у свій день народження презентувати громадськості “черговий” відреставрований раритет із музейних запасників.

Іконам “Страшний Суд” належало особливе місце у його творчо-професійному доробку. У 2015 році Мокрій завершив реставрацію ікони “Страшний Суд” (1662) із церкви Успіння Пресвятої Богородиці с. Мединичі (Львівська обл.), яка увійшла у відповідний розділ постійної експозиції. 

Реставрація була його єдиним відпочинком: "Я навіть моря в житті своєму не бачив через це, але велике задоволення мав, коли був на риштуванні. І відчував оту душу: як працювали колись майстри. Люблю повертати старі речі до життя", - розповів за життя Володимир Мокрій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ