Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові жінки стають донорками Банку грудного молока

На сьогодні в Банку заготовлено понад 20 літрів молока, які скерують діткам із групи ризику, що перебувають у відділенні інтенсивного та постінтенсивного лікування новонароджених у Неонатальному центрі обласної клінічної лікарні.

Фото: Depositphotos

Як повідомляють у Львівській обласній клінічній лікарні, поряд з цими дітьми немає матерів чи мама налагоджує процес лактації. Завдяки створеному Банку не втрачається можливість вигодовування немовлят грудним молоком.

"Робота Банку грудного молока це насамперед донори, які мають бажання допомогти крихітним передчасно народженим дітям. Зустріч з командою Неонатального центру, підготовка та мотивація переконують все більше жінок долучатися до цієї ініціативи", - зазначають там.

Серед донорок Банку грудного молока і Христина, мама двох діток: шестирічної Марії-Софії та маленького Максима, якому зараз рік і чотири місяці. Жінка захотіла допомогти крихітним передчасно народженим дітям, тому стала доноркою грудного молока. 

"Нічого не боялася, була готова до шляху, котрий треба пройти, а сьогодні радію, що все вдалося. Також, звертаюся до усіх небайдужих мам приєднуватись і ставати донором. Так, це відповідально, вимагає вашої праці, але повірте, це дуже круто і життєствердно", - ділиться Христина.

Колаж: Львівська обласна клінічна лікарня

Директорка Банку грудного молока Оксана Масняк каже, установа працює на те, аби забезпечити не лише область, а увесь Західний регіон грудним молоком. Зокрема йдеться про передчасно народжених дітей, що є у стаціонарах лікарень.

"Вчимося, вдосконалюємося і разом стаємо ще кращими та найголовніше, разом із небайдужими мамами будуємо здорове майбутнє для наших дітей", - додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ