Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові зібрали 2 мільйони гривень на наркозну станцію для дитячої лікарні

Понад 2 мільйони гривень для порятунку життя маленьких українців. У Львові зібрали кошти на дороговартісну наркозну станцію для пацієнтів львівської лікарні святого Миколая – медичного хабу для поранених та хворих дітей з усієї країни.

Історія дивовижного обʼєднання небайдужих українців розпочалася взимку, повідомляють в ЛМР. 

Благодійна платформа та центр НЕЗЛАМНІ відкрили збір під назвою «Диво для незламних діток». Мета – придбати надважливу наркозну станцію, без якої неможливо проводити найскладніші хірургічні втручання. Таке обладнання дає змогу під час операцій з високою точністю контролювати життєво важливі функції пацієнта та створює необхідний рівень безпеки. Без нього не обходиться жодна складна операція.

Від початку великої війни навантаження на лікарню святого Миколая зросло втричі. Це місце стало порятунком для сотень маленьких українців, які зазнали поранень. Лікарі просили про допомогу. Бо мали лише один наркозно-дихальний апарат, а потребували – трьох. Аби встигати допомагати всім, хто цього потребує, нашим медикам доводилось оперувати пацієнтів у кілька змін – навіть вночі.

Вартість одного апарату – 2,2 млн грн. Щодня один такий дає змогу проперувати 7 маленьких пацієнтів. В рік це вже понад 2 тисячі врятованих дитячих життів.

«Сотні людей показали – потреби дитячих лікарень і порятунок дітей їм не байдужі. 1544 донати від 1 гривні до 30 тисяч. Неоціненний внесок у здорове майбутнє українських дітей зробили представники соціально відповідального бізнесу, лідери думок та небайдужі громадяни. Дякуємо кожному та кожній, хто у такі важкі часи підтримує благодійні проєкти на dobro.ua, які здатні покращити умови надання медичної допомоги нашим дітям. Дякуємо нашим амбасадорам, які розповідали про збір: Леоніду Мартинчику, TAYANNі, Олені Галазюк та Катерині Щепаняк», - кажуть у лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ