Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові знайдуть гроші на реставрацію лише сходів Домініканського собору

У міському бюджеті Львова передбачені кошти на реставрацію Домініканського собору - про це сьогодні, 13 квітня, на брифінгу сказав міський голова Андрій Садовий. Торік відреставрували дах собору, а цього року планують відремонтувати ще й сходи.
„Сходи є автентичними і ніколи не реставрувалися. Звісно,є частини, які можна залишити, але є потреба у повній реконструкції”, – розповіла начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко. На разі кошторисна документація на реконструкцію сходів ще не розроблена, але вартість одного квадратного метра теребовлянського пісковика, з якого зроблені сходи, коштує щонайменше 250 гривень.
Також нагальною потребою є впорядкування площі Музейної, що перед собором, а саме, ліквідація самочинно влаштованої автостоянки. „Я гадаю, що до кінця тижня ми зможемо розв’язати цю проблему. Насамперед до співпраці залучимо органи ДАІ, а в майбутньому огородимо газони”, – прокоментував Андрій Садовий.
Торік на реставрацію Домініканського собору було виділено 4,5 млн гривень, за які, зокрема, було замінено дах, вікна, водостічні труби, опоряджено фасад, виконано роботи з дренажу та водовідведення.
Також в планах на цей рік завершити реставрацію розписів Вірменської церкви. Чи реставруватимуть інші храми міста, ще невідомо, адже субвенцію на цер має виділити Міністерство регіональної політики.

Додамо, що торік із Державного бюджету для реставраційно-ремонтних робіт комплексу костелу Домініканів (костел, монастир та дзвіниця) було виділено 4,5 млн грн. Генпідрядником було ТзОВ «Еталон». Проектно-кошторисна документація була розроблена Інститутом «Укрзахід-проектреставрація» та затверджена управлінням капітального будівництва.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ