Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові знову відбудеться благодійний Lviv Art & Wine Festival

2 та 3 грудня у Lem Station відбудеться четвертий фестиваль мистецтва та вина четвертий Lviv Art & Wine Festival. Подія буде благодійною – виручені кошти спрямують на реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ.

Як повідомляють в ЛМР, четвертий фестиваль пройде під гаслом «Підтримуй своє. Повертай своє». 

Концепт події, як ніколи, співзвучний із непростими реаліями сьогодення: як і сотні років тому,  росія в час війни продовжує полювання за нашою мистецькою спадщиною і привласнює собі культурні здобутки.

«Чимало українських митців досі мають неприємне “радянське” або “російське маркування”. Наприклад, такі митці українського авангарду як Казимир Малевич, Василь Єрмилов, Давид Бурлюк, Олександра Екстер і досі залишаються маловідомими для нашого суспільства, натомість весь світ, на жаль, знає їх як діячів авангарду країни-агресора. Ми подумали, що таким фестивальним форматом можемо допомогти нашим мистецтвознавцям у боротьбі за українськість цих митців, розповісти широкому загалу, чому саме вони наші, та разом спробувати вписати їх імена в історію українського мистецтва», – розповідає Зірка Савка, художниця і куратор мистецької експозиції фестивалю

Мистецьку експозицію події складатиме живопис та скульптура митців-сучасників, інтерактивна інфографіка з репродукціями відомих авангардистів, тимчасова книгарня з великою підбіркою книг про авангард та креативні фотозони у дусі цього напрямку.

Як зазначають організатори, подія має на меті у легкій та зрозумілій формі розповісти відвідувачам про український авангард 1910-1930-тих років. Окрім виставки, у програмі обох фестивальних днів буде чимало пізнавальних лекцій від мистецтвознавців.

Поряд з українським мистецтвом на події будуть представлені українські виноробні підприємства. У час війни чимало з них потерпає від ворожих влучань, винороби воюють у лавах ЗСУ, а дехто переосмислює стратегічні підходи до власного бізнесу. Тож фестиваль покликаний підтримати локального виробника, сприяти розвитку виноробної галузі в Україні та переконати українців, що українське вино нічим не поступається іноземному продукту.

Цьогорічний винний маркет фестивалю охопить понад 20 крафтових виробників українського вина та іншої продукції, серед яких сімейні виноробні та популярні винні бренди. В рамках події також пройде винний форум, де передбачено фахові обговорення розвитку виноробної інфраструктури України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ