Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові знищили історичну пам’ятку – будинок композитора Ярославенка (фото)

11 вересня на вул. Ярославенка, лише за одну добу, було знищено пам’ятку історії – будинок композитора Ярославенка. Парадоксально, але вулиця, названа в честь композитора залишилася без будинку цього композитора. За словами архітектора Юрія Волощука, Ростислав Мельник, який від січня є власником цього будинку, проігнорував ряд заяв та попереджень щодо заборони руйнації об’єкта культурної спадщини. Координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех повідомив, що коли будинок почали руйнувати, то Управління охорони історичного середовища висунуло вимогу припинити роботи, однак вона була зігнорована.
Попередньо з цього будинку зірвали меморіальну дошку. У зв’язку з цим Спілка архітекторів та організація «Пласт» звернулись до міського Управління охорони історичного середовища, яке своєю чергою попередило власника будинку про кримінальну відповідальність. Незважаючи на це, будинок було зруйновано. За словами Ю. Волощука, цю історичну будівлю можна відновити.
Як повідомляє Ю. Волощук, проблема знищення історичних пам’яток у Львові особливо загострилася в останні 10 років. Щоб ліквідувати такі випадки потрібно, за словами О. Мацеха, апелювати до кожного львів’янина, щоб ніхто не був байдужим, а у випадку із будинком Ярославенка потрібно покарати винних, щоб це стало уроком для всіх.
















Фото - Громадського форуму Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ