Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

У Львові знищили мозаїку магазину "Океан", яку обіцяли зберегти

Фото - Yuriy Rudyy.
Фото - Yuriy Rudyy.
Фото - Yuriy Rudyy.
Фото - Yuriy Rudyy.
Фото - Yuriy Rudyy.
Фото - Yuriy Rudyy.
Фото - Yuriy Rudyy.
Фото - Yuriy Rudyy.
Візуалізація: Твоє Місто.
Візуалізація: Твоє Місто.
1/6
У Львові, на вул. Володимира Великого, 26а забудовник знищив мозаїку на фасаді магазину "Океан", який обіцяли зберегти.

Про це сказано у повідомленні активістів львівської громадської організації ʺЗручне містоʺ на Facebook.

ʺМи, звісно, хотіли би вірити, що її акуратно демонтували і потім встановлять, але на те не схоже, особливо якщо глянути на її залишки на вибитій стіні. Додаємо фото як було і як стало, а також як ця мозаїка мала виглядати після завершення будівництваʺ, - сказано у повідомленні.

Начальниця відділу урбаністики ЛКП ʺІнститут просторового розвиткуʺ Олександра Сладкова написала на своїй сторінці у Facebook: ʺНу чому? Невже так важко бути людьми і дотримуватись домовленостей? Який жах!ʺ.

Як повідомили у ЛМР, за дорученням міського голови Львова Інспекцією держархбудконтролю м. Львова буде проведено позапланову перевірку об’єкту — будівлі колишнього магазину ʺОкеанʺ на предмет дотримання містобудівного законодавства. В разі виявлення фактів порушення містобудівних умов та обмежень чи відхилень від проекту, місто вимагатиме анулювати дозвіл на початок виконання будівельних робіт, а також винесе припис про зупинення будівельних робіт.

ʺМи отримали доручення на проведення позапланової перевірки на предмет дотримання містобудівного законодавства. І в разі виявлення фактів порушення містобудівних умов та обмежень чи відхилень від проекту, порушників буде притягнуто до відповідальності. Зокрема, йдеться про накладення штрафу та анулювання дозволу про початок виконання будівельних робіт і винесення припису про зупинення будівельних робітʺ, — прокоментували в Інспекції держархбудконтролю м. Львова.

Нагадаємо, що перший львівський рибний супермаркет ʺОкеанʺ, який був збудований у 1982 році, реконструюють. Відповідний дозвіл на проведення робіт власники приміщення, львів’яни Алла та Ігор Василів, погодили на виконкомі ЛМР.

Власники приміщення мали намір змінити фасад, але мозаїку вони обіцяли зберегти.

Додамо, що автором ʺокеанічної мозаїкиʺ є живописець Володимир Патик. Його робота поєднувала у собі різні техніки та матеріали такі, як скло та кераміку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ