Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові зростуть тарифи за водопостачання

З 01 січня 2024 року зростатиме розмір плати за абонентське обслуговування з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

З 01 січня 2024 року зростатиме розмір плати за абонентське обслуговування з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які надаються споживачам за індивідуальними договорами. Розмір плати за абонентське обслуговування  затверджено наказом ЛМКП «Львівводоканал» від 01.12.2023 року № ОД – 1152. Зазначимо, що граничний розмір абонентської плати встановлює Кабінет Міністрів України, а саме Постанова КМУ від 21.08.2019 р. №808.

Як зазначили в ЛМКП «Львівводоканал», зростання плати за абонентське обслуговування пов’язане із зростанням витрат для здійснення розподілу обсягів спожитих послуг між споживачами, нарахування та стягнення плати за спожиті комунальні послуги, формування рахунків за надані послуги та їх рознесенням споживачам, зняття показників водомірів, здійснення обстежень мереж, а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням споживачів за індивідуальними договорами на надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води).

Перерахунок здійснено з врахуванням зростання прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 2024 рік та коригування індексу цін виробників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ