Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові зведуть житловий комплекс для афганців

На вулиці Джона Леннона будуватимуть житловий комплекс, що міститиме із вбудованими громадськими приміщеннями та підземним паркінгом. Близько 85% квартир у ЖК отримають ветерани війни в Афганістані.
Візуалізація проєкту
Візуалізація проєкту

Йдеться про земельну ділянку в північній частині міста, повідомляють в ЛМР.

Тут заплановано трамвайну лінію по Миколайчука, також є школа, низка інших сполучних об’єктів.

«Заплановано будівництво кооперативного житла афганців. Позаду існуючої десятиповерхівки планується сформувати вищий об’єкт, а також дві восьмиповерхівки, але враховуючи, що вони знаходяться на стилобатній частині, через перепад, тоді це житло, фактично, середньої поверховості.

Є велика територія довкола для формування громадського простору, де зможуть відпочивати як мешканці цього комплексу, так і району загалом. Тут пропонується створити таку площу – громадський простір з різним дитячим устаткуванням і дворівневу підземну частину для паркування. Кількість паркомісць є більшою за кількість квартир», – зазначив Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова.

Зазначається, що кількість паркомісць складає близько 176 одиниць. На території передбачені  дитячі і спортивні майданчики. 

«Це добрий приклад кооперативного будівництва. По тому гарантійному листу, який нам подало товариство афганців, 85% майбутніх квартир комплексу будуть призначені для афганців і це будівництво буде здійснюватись за їхні кошти.

Забудовник виступає тут радше як підрядник, а цей залишок площі – це, фактично, компенсація за цю будову», – зазначив Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ