Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові зводять повністю інклюзивний соціальний кампус для ВПО

Сьогодні, 8 листопада, у Львівській міській раді підписали договір з компанією-підрядником, яка збудує перший кампус для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Комплекс з 8 житлових будинків спорудять на вул. Миколайчука.

Тут зможуть проживати близько 700 осіб. На будівництво житла Європейська комісія виділила 19,5 мільйонів євро грантових коштів, повідомили в ЛМР.

Проєкт «Житло для ВПО і відновлення звільнених міст України» фінансує European Union in Ukraine, управляє Nefco in Ukraine та реалізує команда міста. Він спрямований на будівництво соціального житла для поранених внутрішньо переміщених осіб.

У тендері на зведення соціального житла взяли участь 23 компанії серед них турецькі, естонські та фінські бізнеси. 6 жовтня 2023 року тендерний комітет визначив ТОВ «Будівельна компанія «Прогресбуд» генпідрядником для спорудження першого будинку соціального кампусу.

«З вибором генпідрядника, ми переходимо до одного з найважливіших етапів реалізації проєкту – початку будівництва житла. Згідно з попереднім планом, будівельні роботи розпочнуться у листопаді цього року. Ми наголошуємо, що генпідряднику важливо дотримуватися норм і правил, які були попередньо узгоджені з ЄС. Адже, будівництво цього житла має супроводжуватися відповідно до принципів “зеленого відновлення” та екологічного підходу у процесі будівництва», – зазначив Юрій Теліпський, директор ЛКП «Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації».

На будівництво нового соціального житла для переселенців ЄС виділив 19,5 млн євро. Зі свого боку місто прокладає комунікації: водо- і теплопостачання та електромережі, будує та облаштовує бомбосховище і забезпечує благоустрій прибудинкової території.

«В нас основний акцент, на відміну від інших міст, які беруть участь у програмі, на інклюзії. Всі будинки, всі квартири мають бути абсолютно інклюзивними для потреб маломобільних. Це перші будинки в Україні, які будуть повністю інклюзивними. В кожній квартирі будуть розміщені кнопки виклику, для того, щоб люди, які там проживають, могли скористатися послугами медичної служби, яка буде розташована безпосередньо в кожній будівлі», – додав Юрій Теліпський.

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, від сьогодні також розпочинає роботу додатковий моніторинговий комітет, в який входять представники усіх депутатських фракцій Львівської міської ради. Він контролюватиме зведення кампуса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ