Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з’явилася нова вулиця без будівель

Сьогодні, 19 квітня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати проголосували за присвоєння назви новій вулиці. «За» проголосувало 35 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо.

Депутати присвоїти назву Академіка Григорія Доленка безіменній вулиці, розташованій між вулицями Академіка Ярослава Підстригача, Тролейбусною, Науковою та Трускавецькою.

Франківська районна адміністрація у місячний термін повинна виготовити та встановити таблиці з назвою вулиці Академіка Григорія Доленка.

На запитання Ігоря Дяковча скільки будинків на цій вулиці? Директор департаменту розвитку Наталія Бунда відповіла, що на цій вулиці будівель немає.

Довідка:

Станом на сьогодні вулиця, розташована між вулицями акад. Підстригача, Тролейбусною, Науковою та Трускавецькою, не має назви. Згідно з інформацією Франківської районної адміністрації на цій безіменній вулиці відсутні будинкові номери. Пропонована до найменування вулиця входить в «Розумний район» Львова, неподалік розташований Інститут геології і геохімії горючих копалин НАН України.  На думку комісії з перейменування вулиць, пропозиція Інституту геології і геохімії горючих копалин НАН України про найменування даної вулиці на честь Академіка Григорія Доленка є найкращим варіантом найменування в межах даного мікрорайону.

Академік Григорій Назарович Доленко (24.11.1917 –16.12.1990) – відомий український вчений в галузі геології та геохімії горючих копалин, доктор геолого-мінералогічних наук, професор, багатолітній директор Інституту геології і геохімії горючих копалин у м. Львові (1964-1982рр.), перший голова Західного наукового центру НАН України і МОН України (1971). Академік Доленко зробив значний особистий внесок у розвиток наук про Землю. був одним з першовідкривачів нафтових і газових родовищ різних регіонів України. При його безпосередній участі відкрито ряд нафтових і газових родовищ в перед карпатському прогині, Дніпровсько-Донецькій западині, Криму та Віденському басейні. 24 лютого 2017 року наукова громадськість відзначатиме 100-річчя від дня народження Академіка Григорія Доленка. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ