Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з'явилося таксі для людей, які користуються кріслами колісними

Український онлайн-сервіс виклику авто Uklon та мережа АЗК OKKO за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради запустили у Львові “Інклюзивний клас авто”.
Фото - ЛМР

Відсьогодні пасажири, що користуються кріслами колісними, можуть безперешкодно пересуватися на спеціально обладнаних авто, натомість місто компенсовуватиме пасажирам з інвалідністю вартість за проїзд. 

Зокрема, компанія OKKO закупила спеціалізовані автомобілі, а також буде забезпечувати їх пальним протягом року. Ініціативу підтримали у Львівській мерії, і зі свого боку місто компенсовуватиме вартість проїзду для осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та користуються кріслами колісними. На одного пасажира місто передбачатиме до 800 гривень на місяць.

«Місто радо підтримує цю ініціативу і буде пропонувати мешканцям, які користуватимуться послугами цього таксі, відшкодування певної кількості поїздок. Зараз максимальна суму відшкодування – 800 гривень на місяць, однак з часом можливо вносити зміни. Головне, що вже починаємо працювати і реалізовувати цей проєкт», – додає Валентина Бартошик, директорка департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Для виклику адаптованої автівки у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас. Поїздки можна замовляти як безпосередньо по Львову, так і в околицях міста, радіусом до 20 кілометрів.

 Один автомобіль може здійснювати більше 150 поїздок на місяць. Якщо буде попит, то кількість машин поступово збільшуватимуть.

Авто класу «Інклюзивний» оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ