Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові з’явиться епідеміологічна мапа міста

27 березня у школах Львова стартував соціально-медичний проект «Здорові діти». Проект охопить 115 шкіл міста та понад 70 тисяч школярів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами координаторів, проект створений щоб дослідити здоров’я дітей шкільного віку у Львові, виявити групи ризиків, запропонувати рекомендації щодо лікування і профілактики захворювань та визначити епідеміологічну карту міста.

«В майбутньому плануємо створити великий медичний портал, де буде міститися уся найважливіша інформація для батьків школярів. Найкращі медичні фахівці розробили анкету, яка буде складатись з сотні запитань, відповіді на які і допоможуть в реалізації «Здоров’я школяра», - розповідають організатори.

Працівники благодійного фонду «Я не один» вже поширили спеціально розроблені анкети в усі школи міста. «Насправді ми дуже хвилюємося. Адже від активності та відповідальності вчителів і батьків буде залежати успіх нашого проекту. Заповнення анкет – справа добровільна. І тут ми сподіваємося на небайдужість усіх ланок в реалізації «Здорових дітей». Ми впевнені, що Львів має шанс стати прикладом для усієї України. Адже результати проекту стануть базою для формування епідеміологічної мапи міста», – додають організатори.

Проект реалізовуватиметься у чотири етапи. Діти в усіх школах Львова отримають анкети і разом з батьками вдома відповідатимуть на питання. Збір і опрацювання відповідей на запитання здійснять фахівці кафедри педіатрії Львівського національного медичного університету. Отримані дані занесуть у спеціальну базу даних, що дозволить розподілити дітей за групами ризиків і схильністю до тих чи інших хворіб.

Для кожного учасника проекту буде створено особистий  віртуальний кабінет на який надійдуть результати дослідження та профілактичні рекомендації.

Найважливіший етап проекту – клінічна діагностика та вироблення рекомендацій для батьків, діти яких потрапили у групи ризику. До кожної родини, яка стала учасником проекту, вийдуть на зв’язок працівники благодійного фонду «Я не один» і запропонують пройти консультацію у фахівців кафедри педіатрії. За потреби, лікар скерує дитину до відповідного фахівця у поліклініці чи лікарні на обстеження згідно з наданими рекомендаціями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ