Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У липні Міноборони не допустило до постачання в ЗСУ 209,3 тонни неякісних продуктів

Міністерство оборони України у липні 2024 року не допустило постачання 209,3 тонни неякісних та небезпечних продуктів, які призначалися для забезпечення харчування українських військових

У липні Міноборони не допустило до постачання в ЗСУ 209,3 тонни неякісних та небезпечних продуктів.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Міністерство оборони України у липні 2024 року не допустило постачання 209,3 тонни неякісних та небезпечних продуктів, які призначалися для забезпечення харчування українських військових. Більшість цієї продукції – понад 182 тонни – було не допущено до забезпечення особового складу перед постачанням до військових частин. Крім того, під час безпосередніх перевірок у військових частинах не допущено до харчування особового складу неякісних харчових продуктів загальною вагою понад 27 тонн», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, заступник міністра оборони Юрій Джигир відзначив, що кожна гривня платників податків, що йде, зокрема, й на продукти харчування для армії, має бути використана з максимальною користю. Саме тому Міноборони сплачує кошти за послуги лише після того, як продукція, що доставляється до військових частин, пройшла відповідну перевірку якості та документації, як цього вимагає фінансовий контроль.

У пресслужбі також нагадали, що фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини проводять постійні перевірки показників якості та безпечності харчових продуктів, що централізовано постачаються для потреб ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ