Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Лисиничах для воїнів-односельців зібрали 130 тисяч гривень

У Лисиничах під час відзначення Дня села зібрали для ЗСУ понад 130 тисяч гривень. Це рекордно велика сума, зібрана громадою під час такого заходу. Кошти розділять порівну між односельцями, які нині на передовій. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.
Фото: ЛМР

«На такому заході громада вперше зібрала рекордно велику суму. Цьогоріч під час святкування 612-річчя Лисиничів, окрім традиційного міні-фестивалю місцевих талантів, уперше на заході провели благодійний аукціон. На торгах продавали ексклюзивні магніти, чашки і навіть торт, на яких було зображення села. Серед лотів була сумка-шопер, картина та використаний боєприпас. Під час торгів їхня сума зросла у десятки разів», – розповіли у департаменті міської агломерації ЛМР.

Всі кошти, які надійшли на благодійний рахунок, поділять порівну і переведуть на рахунки односельців, які нині служать на фронті. «Вийшло понад 20 тисяч кожному воїну. Вже відомо, що один військовий, який нині на фронті, свою грошову допомогу передасть важкопораненому односельцю», – розповіла працівниця Офісу громади у Лисиничах та одна із організаторів заходу Віра Андрійчук.

У департаменті міської агломерації ЛМР зауважують, що з початку повномасштабного вторгнення всі громади Львівської МТГ безперервно волонтерять, збирають необхідні речі та обладнання, готують передачі із їжею та одягом, плетуть сітки, у сезон роблять окопні свічки на фронт, організовують благодійні заходи.

«А також не припиняють донатити. Лише за неповний місяць вересня мешканці громад віддали на потреби ЗСУ чималі суми. Так, до прикладу, мешканці Рудно за чотири години задонатили 9-річному Юркові Напорі понад 40 тисяч гривень. 16 вересня хлопчик співав у громаді, аби зібрати гроші на ремонти авто воїнам 63-ї бригади. Навчальні заклади Львівської МТГ підтримали акцію на перше вересня, провели ярмарки. Всі кошти передали на підтримку дітей, які постраждали від війни», – додали у департаменті міської агломерації ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ