Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Литві говорять про знищену росіянами українську культурну спадщину

У Литві вчора, 8 вересня, стартували Дні європейської спадщини. Символічно, що урочисте відкриття заходів відбулося у монастирі св. Йосафата і храмі Пресвятої Трійці у Вільнюсі – місцях, які мають важливе історичне значення як для Литви, так і для України.
Фото - lviv.travel

Про це інформує Міністерство культури України.

Нагадаємо, Дні європейської спадщини (EHDs) – спільна ініціатива Ради Європи та Європейської Комісії – найпопулярніші культурні заходи, що спільно проводяться різними країнами Європи. Вони сприяють об'єднанню громадян в європейському вимірі та акцентує увагу на цінності культурної спадщини в 50 державах, що підписали Європейську культурну конвенцію.

Щорічно з кінця серпня до початку жовтня організовується понад 70 000 заходів, що допомагають підвищити рівень обізнаності про спільну спадщину Європи та постійну потребу в її захисті, а також створювати спільну культурну спадщину, сприяти інтеграції та сприяти креативності та уяві. Основною ідеєю заходу є відкриття і огляд зазвичай закритих чи маловідомих пам'яток, щоб привернути увагу громадськості до їх історичної та архітектурної цінності.

Одним із головних принципів Днів європейської спадщини є проведення саме безкоштовних заходів або заходів за зниженою ціною. 

“Щороку Україна представляє дуже різноманітну програму і я щиро радію, що і цей рік, навіть попри війну, не став винятком. Дуже важливо, що українські міста в черговий раз демонструють свою унікальність, креативність і самобутність», – зауважила Галина Малініна, національний координатор Днів європейської спадщини в України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ