Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Литві просять Amazon вилучити товари з радянською символікою

Литовські активісти домагаються вилучення з продажу товарів із радянською символікою, які продаються через інтернет-сервіс Amazon. Як повідомляє Delfi, на сайті Amazon можна знайти десятки футболок з радянською символікою - серпом і молотом.

Автор ініціативи Гедрюс Сакалаускас закликав жителів Литви, а також інших користувачів, об'єднатися і висловити свою думку щодо неприпустимості торгівлі речами з радянською символікою.

У коментарі виданню він розповів, що в ході акції активісти залишають на Facebook-сторінці Amazon питання, чи впевнені вони в тому, що зробили правильний вибір, із хештегом #WhyNotSwastika.

За його словами, акція була ініційована в Литві, до неї вже приєдналися Естонія, Латвія, Польща, Чехія, Словаччина, Україна, Грузія та Вірменія.

Раніше литовські активісти змусили вилучити з продажу майки з радянською символікою американську мережу Walmart і німецьку компанію Adidas.

Зокрема, посол Литви у США Роландас Кріщюнас звертався до керівництва Walmart з проханням відкликати з продажу товари з радянською символікою.

У листі він вказав, що після того, як СРСР окупував Литву, "сотні тисяч наших громадян були вбиті, заслані, замучені, зґвалтовані, були розділені сім'ї".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ