Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У лютому в пологовому Дрогобича народилось 55 малюків

У Дрогобицькій громаді продовжують підтримувати породіль. У лютому в стінах пологового будинку міста народилось 55 малюків, із них – 30 хлопчиків та 25 дівчаток. Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.
Фото: Дрогобицька міська рада

Із загальної кількості новонароджених – двоє малюків із числа сімей ВПО, а саме із Донецької та Херсонської областей.

У межах реалізованої другий рік поспіль Дрогобичем програми із підтримки породіль та новонароджених – щотижня пологове відділення КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» відвідує міський голова Тарас Кучма та керівниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко, які розвозять пакунки підтримки. У пакунках речі першої необхідності для матусь та новонароджених. Окрім цього, жінкам мешканкам нашої громади вручають перші вишиванки для діток.

Також під час візитів у пологову установу міста очільник громади постійно моніторить стан справ в медзакладі та рівень медичних послуг, які надають породіллям.

Із останніх нововведень – кілька місяців тому в пологовому відділенні Дрогобича породіллям, за бажанням, роблять епідуральну анестезію при пологах. Відгуки матусь про нову послугу позитивні, всі пацієнтки задоволені.

Додамо, у Дрогобичі пакунки допомоги для породіль вирішили формувати з перших днів повномасштабного вторгнення окупантів, щоб в такий спосіб підтримати молоді сім’ї. Пакунки вручають як місцевим жінкам, так і жінкам з числа ВПО.

Матерям, яких не застають в пологовій установі міста – вручають відповідні талони на отримання пакунків підтримки у 210 кабінеті Дрогобицької міської ради (відділ сім’ї та молоді).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ