Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Мадриді відбудуться Річні загальні збори Світового Конґресу Українців

11-13 вересня 2015 р. у Мадриді, Іспанія, пройдуть Річні загальні збори Світового Конґресу Українців (СКУ), повідомила прес-служба СКУ.

Протягом трьох днів учасники Річних загальних зборів підсумують діяльність СКУ за 2014‑2015 рр. та накреслять шляхи на майбутнє щодо координації діяльності українців усього світу в підтримці України, протидії російській дезінформації та зміцненню світової мережі СКУ. Програма також включає ходу і мітинг “Світове українство з Україною”.

Особи, які зробили значний внесок у популяризацію творчої спадщини та вшанування Тараса Шевченка за межами України, будуть нагороджені ювілейною відзнакою СКУ “200 років з дня народження Тараса Шевченка”. 

Рівнож відбудеться концерт з нагоди 70-ліття поселення українців у Іспанії та 10-ліття заснування складової організації СКУ Українськa громада Іспанії за права, честь і гідність українців.

З детальнішою інформацією щодо Річних загальних зборів СКУ 2015 р. можна ознайомитись на веб-сайті СКУ.

Довідка

Світовий Конґрес Українців (СКУ) є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 34 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р., СКУ був визнаний у 2003 р. неурядовою організацією у Економічній та соціальній раді Організації Об’єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ