Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

У Маріуполі суд зняв арешт з 8 мільйонів, які направлялися в "ДНР"

Жовтневий районний суд Маріуполя зняв арешт з 8 мільйонів гривень, які за даними СБУ, призначалися для фінансування тероризму. Про це повідомляє сайт "Перша інстанція" з посиланням на визначення Жовтневого районного суду Маріуполя від 27 жовтня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

Гроші були вилучені в середині липня у водія автомобіля на контрольно-пропускному пункті "Бугас" (траса Маріуполь - Донецьк) у Волновасі.

При огляді в салоні виявили сумки і надувний матрац, які зі слів водія і пасажира "належать їм та в яких, за їхніми словами, знаходяться особисті речі". Після відкриття сумок і розгортання надувного матрацу були виявлені 8 мільйонів 160 тисяч гривень і тисяча доларів.

За даними слідства, кошти мали бути доставлені в Донецьк для виплати заробітної плати працівникам шахти.

Захисники перевізника стверджували в суді, що насправді він отримав мільйони від керівництва філії ГОУ ВАТ "Державний ощадний банк України" та за дорученням банківських керівників перевозив їх в касу ПАТ "Шахта ім. А.Ф. Засядька" для виплати заробітної плати шахтарям.

В матеріалах слідства вказується, що перевізник був "водієм автотранспортних засобів відділу будівництва, експлуатації будівель та господарського обслуговування" "Ощадбанку", але був звільнений з цієї посади в день його затримання.

Згідно матеріалів, в.о. генерального директора ВАТ "Шахта ім. А.Ф. Засядька", підтвердив суду, що вилучені грошові кошти є "власністю шахти і призначалися для виплати заробітної плати працівникам шахти".

Прокурор і слідчий не заперечували проти скасування арешту, зазначивши, що змінилася правова кваліфікація у кримінальній виробництву: замість "фінансування тероризму" спробу перевести гроші через лінію розмежування слідчі тепер кваліфікують за ч. 1 ст. 256 КК України (сприяння учасникам злочинних угруповань). Тому, "підстави для утримання грошових коштів в даний час відсутні".

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ